Startside
NYHETER
HISTORIKK
EGNE HUNDER
AVELSHUNDER
KULL
VALPER
KENNELSAMLING
GRATULERER
RESULTATER
TIL MINNE
LINKER

Free Guestbook from Bravenet.com

 

HISTORIKK

Skeidhaugen Kennel ble opprettet i 1996 og navnet kommer fra stedet vi bor på i Bodø. Dette er Marits barndomshjem mens Johnny er innflyttet østlending. Det var "selvfølgelig" forsvarets skyld at han havnet her oppe i nord, men han påstår at han aldri har angret på det. Vi har 2 barn, Martin og Jonas. Av hunder så har vi i dag 3 schäferhunder, 1 korthåret dachshund og to strihårete dachshunder hjemme,en korthåret dachshund hann hos forvert og noen avlstisper ute hos forvert (schäferhund). Johnny jobber til daglig som sjef for hundetjenesten ved Bodø Hovedflystasjon. Han er også godkjent som NKK instruktør trinn III Brukshund.

Johnny ble bitt av hundebasillen da han og faren startet som forvert for førerhunder i 1979. Det ble mange forverthunder før han startet i hundetjenesten til forsvaret i 1986. Det var ikke nok med hund kun i arbeidstiden, så han startet opp med brukshundarbeid og lydighet, og er aktiv innen brukshundsporten/ samt tjenestehundarbeid. Han har også konkurrert i rapport sammen med Marit og Lobo. Utdanning til brukshunddommer ble gjennomført på Sølenkurset i 1995. I 2005 har han også blitt godkjent dommer for karaktertest og funksjonsanalyse.

Johnny har hatt mange forskjellige raser hvor det startet med Korthåret Vorstehhund, Labrador Retriever, Engelsk Setter, Pointer og nå Strihåret- og Korthåret Dachshund. Men det som har ligget hans hjerte nærmest i alle år er Schäferhund, noe han har hatt hele tiden både som tjenestehund og som brukshund. Den Strihårete Dachshunden har også vært en stor favoritt, men har ikke blitt med i familien før de siste årene. Marit måtte bearbeides lenge, men har nå fått Strihåret Dachshund som sin rase i tillegg til Schäferhunden. Det tok sin tid, men....  I tillegg så har den korthårete dachshunden gjort sitt inntog i familien. De andre rasene som Johnny har hatt gjenspeiler hans andre store lidenskap, som er jakt på alt med pels eller fjær.

maijaskank.jpg (49419 byte)


Marit har drevet med hund sien 1982, og har konkurrert aktivt innen spor, rundering, rapport og lydighet. Hun er også en ivrig utstiller og autorisert ringsekretær, samt godkjent NKK Trinn II instruktør i Lydighet. Hun er også Diplomert Hundemassør fra Stockholm i 2007. Hun startet med hund da hun var 12 år. Da med rasen Golden Retriever. Bamse het han. Marit førte han fram til Norsk og Svensk Lydighetschampion og Norsk Brukshundchampion i rundering. Hun deltok på to NM og ett Nordisk Mesterskap.                          

Fikk så Schäferhunden Lobo. Han ble Norsk og Svensk Brukshundchampion i rapport og Norgesmester i rapportering. Han var også med på ett Nordisk Mesterskap. Han er far til A-kullet vårt.

Så gikk valget over på rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Vi har nå avsluttet oppdrettet av Toller da vi fikk sykdom på avlstispen og 3 valper. I tillegg har vi blitt veldig glad i den Strihårete-  og Korthårete Dachshunden, og er i ferd med å bygge opp et oppdrett på rasene.Schäferhunden Fantomet er nå Marit`s treningskompis. De har som mål å klare IPO I, samt konkurrere innen lydighet.  Marit har også tatt jegerprøven, og har som mål å få dachsen godkjent som ettersøkshund, viltsporchampion, samt kanskje få premiering på jaktprøve/hiprøve. Dachshundene våre brukes på praktisk jakt. 

Grunnmuren i avlsarbeidet er vår brede erfaring innen praktisk hundearbeid. Dette gjenspeiler seg spesielt i utvelgelse av avlsmateriale for Schäferhundene, men også for Dachshundene som skal fungere godt i skogen på en jaktdag, eller i hi. 

Vårt primære mål er å få mentalt sterke og friske hunder som kan brukes til tjeneste, bruks, lydighet og jakt. På de Strihårede- og Korthårete Dachshundene vil et godt eksteriør i tillegg bli prioritert høyt. Noen rene familiehunder har det også blitt med godt resultat. Marit sin interesse for eksteriør og utstilling kommer kennelen spesielt til gode når det gjelder Dachshundene.